Hi,

I am getting this message when browsing to /admin/reports/fields:

Notice: Undefined index: admin in _field_ui_bundle_admin_path() (line 288 of /Users/USERNAME/Sites/drupal7/modules/field_ui/field_ui.module).

Best regards,
sewid

Files: 
CommentFileSizeAuthor
#20 field_ui_warnings-686938-20.patch2.09 KByched
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 27,030 pass(es). View
#15 field_ui_warnings-686938-15.patch2.09 KByched
FAILED: [[SimpleTest]]: [MySQL] Unable to apply patch field_ui_warnings-686938-15.patch. View
#14 drupal-686938-14.patch885 bytesclemens.tolboom
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 17,326 pass(es). View
#1 field_ui_warnings.patch1.86 KByched
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 17,310 pass(es). View

Comments

yched’s picture

Status: Active » Needs review
FileSize
1.86 KB
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 17,310 pass(es). View

Those warnings are caused by 'comment fields', because 'comment' as a fieldable entity currently provides no path for the Field UI pages.

I really hope we can get to an agreement and change this in #537750: Field UI for comments, but we should fix the code to handle the case of fieldable entities without UIs, because there could be other cases in contrib.

aspilicious’s picture

I confirm that this is working.

Do not test this without doing a fresh install...
It breaks stuff...

So it only needs a code review :)

Status: Needs review » Needs work

The last submitted patch, field_ui_warnings.patch, failed testing.

yched’s picture

Do not test this without doing a fresh install...
It breaks stuff...

Er ? It should be pretty harmless :-).

kiamlaluno’s picture

I have marked #686344: Undefined index admin as duplicate of this report.

Status: Needs work » Needs review

Re-test of field_ui_warnings.patch from comment #1 was requested by yched.

aspilicious’s picture

It's green again, please someone review this code... :(

lot007’s picture

I reproduced the bug on a fresh drupal 7.0-alpha1 install.

The patch on #1 works fine and solves the issue.

matt.nz’s picture

Pretty straight-forward patch. Works as expected!

matt.nz’s picture

#1: field_ui_warnings.patch queued for re-testing.

aspilicious’s picture

#692432: Warnings on Reports page (/#overlay=admin/reports/fields)

duplicate issue lets fix this issue

[Edited by kiamlaluno to remove a not pleasant word]

kiamlaluno’s picture

dakala’s picture

I'm getting this same warning message when I go to admin/structure/types/manage/ and the proposed patch at #1 resolves this problem.

Issue #692432 has been closed although this issue is marked as a duplicate of that on.

I'm running Alpha-4.

clemens.tolboom’s picture

FileSize
885 bytes
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 17,326 pass(es). View

Patch from #1 is not applicable anymore. New patch attached. That is the function moved from field_ui.admin.inc to field_ui.module

I got this error when installing cck-7.x.2.x-dev and enabled field group module. Saving the module configuration page again gives the error again.

yched’s picture

FileSize
2.09 KB
FAILED: [[SimpleTest]]: [MySQL] Unable to apply patch field_ui_warnings-686938-15.patch. View

Patch #14 misses one hunk.
Reroll of patch #1 (didn't apply because of the $obj_type -> $entity_type rename that happened inbetween).
Additionally, removes a t() around a string that's already translated.

side note : fieldgroup module is not even remotely ported to D7.

Status: Needs review » Needs work

The last submitted patch, field_ui_warnings-686938-15.patch, failed testing.

yched’s picture

Status: Needs work » Needs review

#15: field_ui_warnings-686938-15.patch queued for re-testing.

Status: Needs review » Needs work

The last submitted patch, field_ui_warnings-686938-15.patch, failed testing.

clemens.tolboom’s picture

@yched:
as I said in #14 the function was moved into field_ui.module ... what I should have said is the function _field_ui_bundle_admin_path is moved and already adapted according #1 ... so my guess is patch #14 is ok.

But I still wonder why this error now only showed up for cck fieldgroup. That is we only need to apply #14 for in this case installing cck fieldgroup. Is there an API change? Is the bundle['admin'] always set within core?

(Thanks for the side note about fieldgroup module.)

yched’s picture

Status: Needs work » Needs review
FileSize
2.09 KB
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 27,030 pass(es). View

re #19: sorry, I don't get what you mean.
Patch #1 modified :
- field_ui_fields_list() in field_ui.admin.inc
- _field_ui_bundle_admin_path() in field_ui.module

Both functions are still at the same place, and both still need the same changes, so yes, #14 misses a hunk.

#1 doesn't apply any more because of this hunk :

-        $rows[$field_name]['data'][2][] = l($bundles[$obj_type][$bundle]['label'], $admin_path . '/fields');
+        $rows[$field_name]['data'][2][] = $admin_path ? l($bundles[$obj_type][$bundle]['label'], $admin_path . '/fields') : $bundles[$obj_type][$bundle]['label'];

$obj_type is now $entity_type

This being said, I have no clue why the bot won't apply #15. It applies fine on my copy of HEAD.
Trying again.

yched’s picture

But I still wonder why this error now only showed up for cck fieldgroup. That is we only need to apply #14 for in this case installing cck fieldgroup. Is there an API change? Is the bundle['admin'] always set within core?

Yes, in current HEAD, all fieldable entities now define an admin path for their fields UI. We're only fixing hypothetical contrib cases here.
And nothing relevant can be deduced from the current state of fieldgroup. It has no reason to work whatsoever, nor to fail in tale-telling ways :-).

Status: Needs review » Needs work

The last submitted patch, field_ui_warnings-686938-20.patch, failed testing.

klonos’s picture

Version: 7.0-alpha1 » 7.x-dev

I still see it in the latest drupal 7.x-dev when enabling cck-7.x.2.x-dev Fieldgroup submodule (only the line reported is 315 in core field_ui.module).

I don't know if there are other implications other than the error message that are supposed to be solved, but the error message does go away after applying the patch in #20.

jalneal’s picture

subscribing

klonos’s picture

Confirming the what I've tested in #23 back in August with D7b2 and latest D7 dev. Where are we on this one? What else needs to be done?

shunting’s picture

Second report on #23 with D7b2.

kiamlaluno’s picture

Status: Needs work » Needs review

#20: field_ui_warnings-686938-20.patch queued for re-testing.

yched’s picture

bump - we still need this.

That's an edge case, but some fieldable entities might not want to provide a UI for their fields (ideally, field in combofield entities will be managed on the Field UI pages of the main entity)

I'll be bold and push this to RTBC. It is really trivial and has been lingering for almost a year.

yched’s picture

Status: Needs review » Reviewed & tested by the community
webchick’s picture

Status: Reviewed & tested by the community » Fixed

I'd feel better having a test for this, but since it's just a notice error that can only possibly show up from contrib, I suppose we can let it slide... Hrm.

Committed to HEAD.

klonos’s picture

Confirming fixed in latest d7 dev.

Status: Fixed » Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

bfo’s picture

Status: Closed (fixed) » Active

I got this issue when using the recently released Drupal 7. (7.0)

I'm using it with sqlite

is there a way for me to fix it?

yched’s picture

@bfo : this is issue is fairly old now, and should be fixed, so just 'me too' is a bit ambiguous / unspecific.

Can you specify the exact error message you get and the steps to reproduce (which page, which action...) ?

kiamlaluno’s picture

If I remember, it was suggested to install Drupal 7 on MySQL because the support for other database engine was still buggy. Is this still true with Drupal 7.0?

bfo’s picture

when I navigate to Administer - Reports - Field

I get the following errors

Notice: Undefined index: comment_node_event in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: comment_node_event in field_ui_fields_list() (line 25 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: event in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: event in field_ui_fields_list() (line 25 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: event in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: event in field_ui_fields_list() (line 25 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: event in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: event in field_ui_fields_list() (line 25 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: event in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: event in field_ui_fields_list() (line 25 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: event in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: event in field_ui_fields_list() (line 25 of /mounts/sg400/home/cath/www/wi/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).

As for using SQLite, this is working with all the other things I need and only having as issue why i navigate here, it's not a HUGH issue as only I see it and as far as i know it's not causing trouble for anything else but thought it was better to report.

This may be due to something I have done or installed at some point as I have a second site using drupal 7.0 and SQLite also on the same server and it's not got the problem.

Thanks

bfo

bryancasler’s picture

Similar errors being thrown even with patch.

http://localhost/.../admin/reports/fields

Notice: Undefined index: comment_node_poll in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.module).
Notice: Undefined index: comment_node_poll in field_ui_fields_list() (line 25 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: image in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.module).
Notice: Undefined index: image in field_ui_fields_list() (line 25 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: audio in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.module).
Notice: Undefined index: audio in field_ui_fields_list() (line 25 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: video in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.module).
Notice: Undefined index: video in field_ui_fields_list() (line 25 of C:\xampp\htdocs\drupal7beta2\modules\field_ui\field_ui.admin.inc).
jastraat’s picture

I received a similar error at admin/reports/fields while running the current official version of Drupal 7.
Notice: Undefined index: comment_node_blog in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /var/www/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: comment_node_blog in field_ui_fields_list() (line 25 of /var/www/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: blog in _field_ui_bundle_admin_path() (line 310 of /var/www/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: blog in field_ui_fields_list() (line 25 of /var/www/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).

If I had to make a guess as to how to reproduce, enable the blog module then disable and uninstall the blog module. I notice that despite blog being uninstalled, two records (one for comment_body and one for body) still exist in the field_config_instance table and are associated with the blog type. Could the lack of instances being cleaned up after a content type is removed be the problem?

As a mention - these errors went away after I deleted the two rows above, deleted the row for blog in the node_type table, and cleared the cache.

Azol’s picture

subscribing

mefisto75’s picture

Using official d7.
Added file field to Article. Get this (and a bunch of other) error when trying to upload a file.
Using MySQL.
Complete list of errors:
* Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'node_form' was given in drupal_retrieve_form() (line 771 of /home/v/-/-/public_html/includes/form.inc).
* Notice: Undefined index: #node in comment_form_node_form_alter() (line 1190 of /home/v/-/-/public_html/modules/comment/comment.module).
* Notice: Trying to get property of non-object in comment_form_node_form_alter() (line 1207 of /home/v/-/-/public_html/modules/comment/comment.module).
* Notice: Undefined index: #node in menu_form_node_form_alter() (line 594 of /home/v/-/-/public_html/modules/menu/menu.module).
* Notice: Trying to get property of non-object in menu_form_node_form_alter() (line 594 of /home/v/-/-/public_html/modules/menu/menu.module).
* Notice: Undefined index: #node in menu_form_node_form_alter() (line 600 of /home/v/-/-/public_html/modules/menu/menu.module).
* Notice: Trying to get property of non-object in menu_form_node_form_alter() (line 600 of /home/v/-/-/public_html/modules/menu/menu.module).
* Notice: Undefined index: #node in translation_form_node_form_alter() (line 128 of /home/v/-/-/public_html/modules/translation/translation.module).
* Notice: Trying to get property of non-object in translation_form_node_form_alter() (line 128 of /home/v/-/-/public_html/modules/translation/translation.module).
* Notice: Undefined index: field_file1 in file_ajax_upload() (line 265 of /home/v/-/-/public_html/modules/file/file.module).
* Notice: Undefined index: #suffix in file_ajax_upload() (line 274 of /home/v/-/-/public_html/modules/file/file.module).

mefisto75’s picture

Priority: Normal » Major

I can't upload an image throws errors
Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'node_form' was given in drupal_retrieve_form() (line 771 of /home/v/vmallru/.../public_html/includes/form.inc).
Notice: Undefined index: #node in comment_form_node_form_alter() (line 1190 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/comment/comment.module).
Notice: Trying to get property of non-object in comment_form_node_form_alter() (line 1207 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/comment/comment.module).
Notice: Undefined index: #node in menu_form_node_form_alter() (line 594 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/menu/menu.module).
Notice: Trying to get property of non-object in menu_form_node_form_alter() (line 594 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/menu/menu.module).
Notice: Undefined index: #node in menu_form_node_form_alter() (line 600 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/menu/menu.module).
Notice: Trying to get property of non-object in menu_form_node_form_alter() (line 600 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/menu/menu.module).
Notice: Undefined index: #node in translation_form_node_form_alter() (line 128 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/translation/translation.module).
Notice: Trying to get property of non-object in translation_form_node_form_alter() (line 128 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/translation/translation.module).
Notice: Undefined index: type in xmlsitemap_node_form_node_form_alter() (line 141 of /home/v/vmallru/.../public_html/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Notice: Undefined index: nid in xmlsitemap_node_form_node_form_alter() (line 141 of /home/v/vmallru/.../public_html/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Notice: Undefined index: uc_product_image in file_ajax_upload() (line 265 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/file/file.module).
Notice: Undefined index: #suffix in file_ajax_upload() (line 274 of /home/v/vmallru/.../public_html/modules/file/file.module).

mefisto75’s picture

It seems to be a Page manager module causing problems
http://drupal.org/node/1105624#comment-4271426

mortona2k’s picture

Title: Undefined index: admin in _field_ui_bundle_admin_path() » fixed mine

I got these errors when I viewed fields in reports. I fixed them by deleting the unused tables, and the related rows in field_config and field_config_instance.

klonos’s picture

Title: fixed mine » Undefined index: admin in _field_ui_bundle_admin_path()

...that's great, but please don't change the issue title.

yched’s picture

(more of a note-to-self)
#686938: Undefined index: admin in _field_ui_bundle_admin_path() has similar reports with valuable info, but I'm not completely sure this is an actual duplicate. Leaving open for now.

klonos’s picture

Title: Undefined index: admin in _field_ui_bundle_admin_path() » Undefined index: admin in _field_ui_bundle_admin_path()

...title had a tab in the begging.

webankit’s picture

+1

clemens.tolboom’s picture

kiamlaluno’s picture

The link in comment #45 is the link to this report.
#1079966: Notice: Undefined index: [custom_content_type_machine_name] in _field_ui_bundle_admin_path(), line 309 in field_ui.module is about a different variable; I doubt that resolving that issue resolves this issue too. Maybe the reports should have been merged, but it is not possible to merge them now, considering that this report has a patch.

clemens.tolboom’s picture

I know that it is a self-reference. I just hope that @yched shed some light on that #45 ... pun intended :)

sun’s picture

Priority: Major » Normal

@mefisto75: Your issue seems to be completely unrelated. Please create a separate issue.

Reverting to normal.

davidsanger’s picture

I have this problem now with Drupal 7.4 when I go to /admin/reports/fields:

ERROR

Notice: Undefined index: blog in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: blog in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: blog in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: blog in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: blog in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: blog in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).
Notice: Undefined index: media_gallery in _field_ui_bundle_admin_path() (line 309 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.module).
Notice: Undefined index: media_gallery in field_ui_fields_list() (line 24 of /home/allsaint/public_html/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).

clemens.tolboom’s picture

@all error dumpers: please report just the index names and the modules ... or at least don't dump duplicate lines or already reported lines.

The issue getting a little long. The reported indexes until now are

admin
blog
comment_node_blog #537750: Field UI for comments
comment_node_event #537750: Field UI for comments
comment_node_poll #537750: Field UI for comments
event
field_file1
media_gallery
nid
type
uc_product_image

Does this help? Not sure but it reduces the search I hope.

(List generated with jQuery script on http://build2be.com/content/searching-issue-drupalorg-jquerygrep)

anthony.muller’s picture

Hello,

This issue has been reported on January 16, 2010... Will it be fixed?

Cheers,
Anthony

drupalycious’s picture

Version: 7.x-dev » 7.8

Hello,

is there an updated version of the patch for Drupal core 7.8?
When I go to reports/fields I get the following error messages:
* Notice: Undefined index: comment_node_panel in _field_ui_bundle_admin_path() (line 320 of localhost/Drupal/modules/field_ui/field_ui.module).
* Notice: Undefined index: comment_node_panel in field_ui_fields_list() (line 35 of localhost/Drupal/modules/field_ui/field_ui.admin.inc).

Thank you for your help

yuriseki’s picture

You can do that to return a form to add a node

  module_load_include('inc', 'node', 'node.pages'); // You need to put this line to node_add() function work correctly

  $form = node_add('NODE_TYPE');
  $output = drupal_render($form);

  return $output;
kiamlaluno’s picture

Version: 7.8 » 8.x-dev

At this point, the issue needs to first be fixed on Drupal 8.

njcheng’s picture

Can someone explain why this was moved to Drupal 8? It seems to be affecting many Drupal 7 modules in many contexts when a content or field is deleted (I'm sorry if some of these were referenced above):

http://drupal.org/node/1304664
http://drupal.org/node/1334522
http://drupal.org/node/1351506
http://drupal.org/node/1332872
http://drupal.org/node/1327038
http://drupal.org/node/1357792

Haven't done enough test to be sure, but this seems to be related to fields not being properly deleted when all content types that reference them are deleted. Does anyone know why that might be? Is there a way to list orphaned fields somewhere in D7? Manually deleting unused fields from field_config and/or field_config_instance seems to clear up the errors.

kiamlaluno’s picture

Bugs are first fixed in the latest Drupal version, and then the code is back-ported to the previous versions. This is what is normally done in Drupal.

njcheng’s picture

Unfortunately I'm not sure if they're duplicates or not. It seems they likely are duplicates, but they're filed in the issue queue of various different modules and core.

@kiamlaluno, thanks for explaining how that works - makes sense.

If there's anything else I can do to help, please let me know!

beejeebus’s picture

#1375452: Renaming a content type bundle causes notices on manage fields page (test improvements) was just committed to D8, and will land in D7 shortly. i suspect it will fix many of the issues referenced here. not going to mark this as a duplicate yet, but would urge people effected in this issue to check the patch at #1375452: Renaming a content type bundle causes notices on manage fields page (test improvements).

sun’s picture

Version: 8.x-dev » 7.x-dev
Status: Active » Closed (fixed)

I'm confident that all of the later reports here are actually caused by #1375452: Renaming a content type bundle causes notices on manage fields page (test improvements)

Thus, normally a duplicate, but apparently, there was a commit in #30, so reverting to closed.