Getting the Following Errors:( Wish I could give you some more but its a basic setup, really only author_pane and user_relationship exists and this occurs when viewing another users profile when your not related to them.

Notice: Undefined index: join_date_type in author_pane_content_type_render() (line 44 of \sites\all\modules\author_pane\plugins\content_types\author_pane.inc).
Notice: Undefined variable: relationship in user_relationships_preprocess_author_pane() (line 77 of \sites\all\modules\user_relationships\user_relationships.author-pane.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1070 of \sites\all\modules\user_relationships\user_relationships.module).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1070 of \sites\all\modules\user_relationships\user_relationships.module).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1070 of \sites\all\modules\user_relationships\user_relationships.module).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1070 of \sites\all\modules\user_relationships\user_relationships.module).
Files: 
CommentFileSizeAuthor
#18 user_relationships-author_pane-1553202-18.patch2.1 KBNikro
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 1,141 pass(es).
[ View ]
#13 user_relationships-Authorpane-integration-broken-1553202-13.patch1.19 KBAndre-B
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 1,141 pass(es).
[ View ]

Comments

MGParisi’s picture

This is the only error I view the logged in profile...
Notice: Undefined index: join_date_type in author_pane_content_type_render() (line 44 of \sites\all\modules\author_pane\plugins\content_types\author_pane.inc).

fraweg’s picture

Hello,

I have the same error:
  Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1072 of /.../sites/all/modules/user_relationships/user_relationships.module).

@MGParisi Did you solve that issue?

Thanks for any Help.
Best regards
Frank

MGParisi’s picture

Nope, I gave up on it.

fraweg’s picture

hmm.. so you no longer use this module?

Edit: I have disable the author pane module until there is a solution...

Best regards
Frank

mrf’s picture

Title:Error with Authorpane and user relationships» Authorpane integration broken.
tjhart87’s picture

Figured i'd post this here too in case you didn't see the other. The error occurred when updating from Alpha 4 to Alpha 5 for me. I didn't have the issue before hand.

Valera Tumash’s picture

The same as #6. After upgrading from Alpha 4 to Alpha 5 - the following errors appear:

Notice: Undefined variable: relationship in user_relationships_preprocess_author_pane() (line 78 in /sites/all/modules/user_relationships/user_relationships.author-pane.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1069 in /sites/all/modules/user_relationships/user_relationships.module).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1069 in /sites/all/modules/user_relationships/user_relationships.module).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1069 in /sites/all/modules/user_relationships/user_relationships.module).
Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1069 in /sites/all/modules/user_relationships/user_relationships.module).

And the name of Relatinship doesn't seem to appear on the Author Pane page.

giuseppecardaci’s picture

#7
I resolved by deleting "+ user_relationships_type_translations ($ relationship)" in line 78 of user_relationships.author-pane.inc

Valera Tumash’s picture

I guess there is an error in this function user_relationships_preprocess_author_pane in Author-pane integration. The variable $relationship actually can not exist because the only place where it is defined is the other side of "if/else"

BootstrapJohnny’s picture

Version:7.x-1.x-dev» 7.x-1.0-alpha5

I see the error (alpha 5):

Notice: Trying to get property of non-object in user_relationships_type_get_name() (line 1069 of /...../public_html/fooo/sites/all/modules/user_relationships/user_relationships.module).

It appeared after deleting a Relationship Type using the UI.

I followed the following procedure and yielded the results as follow:

  • Disabled Author Pane: no change
  • Disabled one component module of User Relationships at a time until the error disappeared (UR Blocks was "causing" it)... I re-enabled the UR Blocks
  • I verified in the database that there were no remnant instances of the rtid associated with the deleted relationship type (there were two, which I manually deleted)
  • I manually re-added the deleted type in the database directly, using the same rtid. (error disappeared)
  • I created a view to show all relationships and types (none of the second type I recreated were present)
  • I deleted the user relationship again (exact same error re-appeared)

My best guess is that there is somewhere a user that has a reference to the deleted rfid that I can't find which is causing the problem. I can't find a way to find or discover what is referencing this.

Please help... There should be a way to delete a relationship type without leaving orphans, or at least a warning that there are existing relationships that will be broken, and instructions for how to remove these.

Valera Tumash’s picture

Just has changed line 87 in user_relationships/user_relationships.author-pane.inc from

<?php
        l
('<span>' . t('Add @rel_name', array('@name' => format_username($account)) + user_relationships_type_translations($relationship)) . '</span>',
?>

to

<?php
        l
('<span>' . t('Add @rel_name', array('@name' => format_username($account)) + user_relationships_type_translations($rtype)) . '</span>',
?>

and the issue with incorrect display of "Add ..." has been resolved. Please make a patch for it.

blogook’s picture

Yup #11 works for me too

Andre-B’s picture

Status:Active» Needs review
StatusFileSize
new1.19 KB
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 1,141 pass(es).
[ View ]

made a patch out of #11

Status:Needs review» Needs work

The last submitted patch, user_relationships-Authorpane-integration-broken-1553202-13.patch, failed testing.

Andre-B’s picture

Version:7.x-1.0-alpha5» 7.x-1.x-dev
Andre-B’s picture

Status:Needs work» Needs review
Nikro’s picture

Status:Needs review» Needs work

Hi everyone,

If you pay attention more things are broken here:

<?php
        l
('<span>' . t('Add @rel_name', array('@name' => format_username($account)) + user_relationships_type_translations($rtype)) . '</span>',
?>

Like @rel_name vs @name, etc.
I'll role out a new patch.

Nikro’s picture

StatusFileSize
new2.1 KB
PASSED: [[SimpleTest]]: [MySQL] 1,141 pass(es).
[ View ]

I've changed it slightly, now you have to specify $rtype->rtid to load the tokens properly.

Anyway here's my patch, it worked for me, hope it works for you as well.

Nikro’s picture

Status:Needs work» Needs review

Always forget.

smscotten’s picture

Issue summary:View changes

This patch correctly cause the add/remove links to appear in my Author Panes. Thank you! I doubt I count as "the community" but consider me having reviewed it.

What it did not do (and I just want to clarify that it was not supposed to) was make the relationships for a particular Author (even if they are not relationships with the current user) appear in the Author Pane. That's something I expected but which may not have been realistic. However, if that functionality is supposed to be there it isn't working for me. I'll be glad to open a separate issue for this, but I'd like to make sure that it should be a separate issue.

Thanks.

Anybody’s picture

Status:Needs review» Reviewed & tested by the community

I can confirm that #18 works great and should be part of a new module version because the current version is completely broken in this point (logically wrong).

Setting this RTBC.

  • heylookalive committed 55a33b2 on 7.x-1.x authored by Nikro
    Issue #1553202 by Nikro, Andre-B: Authorpane integration broken
    
heylookalive’s picture

Status:Reviewed & tested by the community» Fixed

Thank you andre-b & Nikro, patch committed to dev.