Hi folks!

I try to add profile fields, but it don't work... No entry is made and no error message is shown. It just shows me the same page again with an empty form. On another Site of the multi-site Drupal installation it works smoothly.

Followed these steps:
http://drupal.org/node/23710

And tried to add it on this site:
[domain]/drupal/admin/user/profile/add/textfield

There are two errors in the database schema, but I think none of them is relevant to the profile table... (blogapi_files: column fid - difference on: not null) (guestbook:
column message and comment - difference on: default)

How can I get debugging informations?

Cheers
Fabian Horlacher

Comments

3rdBIT’s picture

I tried to find out where the error is and found the validation method "profile_field_form_validate()" in "/modules/profile/profile.admin.inc" which is executed and seems to get the right input $form_state. I have no idea which script executes the validation method and haven't been lucky to find it with grep. Anyone has an idea?

Value of $form_state:
Array (
[storage] =>
[submitted] => 1
[values] => Array
(
[type] => textfield
[category] => 123
[title] => 123
[name] => profile_123
[explanation] =>
[visibility] => 2
[page] =>
[weight] => 0
[autocomplete] => 0
[required] => 0
[register] => 0
[op] => Save field
[submit] => Save field
[form_build_id] => form-28165440fafd41c2674c17b4cdb4813d
[form_token] => f65616c0eba8efbf200e0b642e18afcd
[form_id] => profile_pictures_field_form
)

[clicked_button] => Array
(
[#type] => submit
[#value] => Save field
[#post] => Array
(
[category] => 123
[title] => 123
[name] => profile_123
[explanation] =>
[visibility] => 2
[page] =>
[weight] => 0
[op] => Save field
[form_build_id] => form-8822a92b5538686d4421e5cde509d094
[form_token] => f65616c0eba8efbf200e0b642e18afcd
[form_id] => profile_pictures_field_form
)

[#programmed] =>
[#tree] =>
[#parents] => Array
(
[0] => submit
)

[#array_parents] => Array
(
[0] => submit
)

[#weight] => 0.002
[#processed] =>
[#description] =>
[#attributes] => Array
(
)

[#required] =>
[#input] => 1
[#name] => op
[#button_type] => submit
[#executes_submit_callback] => 1
[#process] => Array
(
[0] => form_expand_ahah
)

[#id] => edit-submit
)

[process_input] => 1
)

      www.efilo.ch

redasakhi’s picture

hi,
this has relation with the Profil Picture module..I was adding somme fields to the user profil, then when i needed a picture i've added this module and right after that i couldn't save changes made to other fields neither add new ones..;(
i turned it off and everything worked like charm..i've added all fields i needed then i turned it on again..

then i've looked for the reason why..and i've found that there is bug that will be corrected in the next version..

Here is the Patch you can use until a the new version is released: http://drupal.org/node/917396

Reda ;)

joshmccormack’s picture

I was going crazy from this problem. That module needs to be fixed.