Hi my appear its error:

and screen blank in my browser say:

El sitio web encontró un error inesperado. Vuelva a intentarlo más tarde.

2016/05/03 00:19:55 [error] 23833#0: *17941 FastCGI sent in stderr: "PHP message: Uncaught PHP Exception Drupal\Component\Plugin\Exception\PluginException: "Plugin (path) instance class "\Drupal\pathauto\PathautoItem" does not exist." at /desobediencia/core/lib/Drupal/Component/Plugin/Factory/DefaultFactory.php line 98" while reading response header from upstream, client: 189.217.218.36, server: d-e.es, request: "GET /admin/config HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://127.0.0.1:9000", host: "d-e.es", referrer: "https://d-e.es/admin/structure"
2016/05/03 00:20:02 [error] 23833#0: *17941 FastCGI sent in stderr: "PHP message: Uncaught PHP Exception Drupal\Component\Plugin\Exception\PluginException: "Plugin (path) instance class "\Drupal\pathauto\PathautoItem" does not exist." at /desobediencia/core/lib/Drupal/Component/Plugin/Factory/DefaultFactory.php line 98" while reading response header from upstream, client: 189.217.218.36, server: d-e.es, request: "GET /admin/config HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://127.0.0.1:9000", host: "d-e.es"

thanks

Comments

kanzer created an issue. See original summary.

Berdir’s picture

Status: Active » Postponed (maintainer needs more info)
Issue tags: -plugin does not exist

I don't know how you could have this problem, make sure you clear all caches.

lissacarrot’s picture

I get the same message. and then i get

Fatal error: Class 'Drupal\pathauto\PathautoWidget' not found in /home/totallawn/public_html/core/lib/Drupal/Core/Field/WidgetPluginManager.php on line 98

I have a new drupal 8 installation. I get this error after installing the 8.1.2 update. Path auto was the last module I tried to install and use.

zuhair_ak’s picture

I also had same error, but it was due to incorrect permissions to pathauto module folder. Changed it from 700 to 755..

joelpittet’s picture

Status: Postponed (maintainer needs more info) » Active

@Berdir, this happened during a training to all users. Cache had to be rebuilt and resolved this, but the UX on this is a bit off. It could be a core bug.

Steps to reproduce:

  1. Install Drupal 8.3.2 - Standard Profile drush -y si and ensure the token/ctools/pathauto are not downloaded yet
  2. Visit the and create an article to build the container. open http://drupal-8-3-2.dd:8083/node/add/article
  3. Install Pathauto 8.x-1.0 from Drush with drush -y en pathauto
  4. Visit the site and the error results
    Fatal error: Class 'Drupal\pathauto\PathautoItem' not found in core/lib/Drupal/Core/TypedData/TypedDataManager.php on line 91

    Or blank screen if your errors are not shown

I don't think it's a drush issue because some installed it through the UI, the download needs to be followed by a container rebuild, which is why I think it's a core issue but I'll let you decide.

joelpittet’s picture

Version: 8.x-1.0-alpha3 » 8.x-1.0