I have the Group Albums block created but it is not showing after I create an og album. I have albums, image, folksonomy, og, etc. installed. When I create an album, it saves and redirects me to say... og/albums/4/Surfing+Pics

But no albums show up on the Surfing Group home page and no block is appearing. I thought this might be fixed in CVS so I got that code, but to no avail.

I also want to have an option for users to create an album for just their buddies (users added to buddylist). Could anybody point me on where to start coding that? I'm good with PHP, but just starting Drupal.

Files: 
CommentFileSizeAuthor
#1 fix_og_albums_not_showing.patch899 bytesRobRoy

Comments

RobRoy’s picture

StatusFileSize
new899 bytes

Found out what it was. $nid should be $gid on line 1318 or so. Here's a patch. (It's my first patch, so somebody please tell me if I did it right: on win32 did "diff -u old new > patch")

moshe weitzman’s picture

lennart’s picture

Just downloaded (8. june) both 4.6 and CVS, the problem is still there, the block does not show up.

Was the patch included?

lennart’s picture

The patch has been applied, so the problem relates to something else.

I get this error

warning: getimagesize(): Read error! in /customers/zensci.com/zensci.com/httpd.www/includes/image.inc on line 88.

whenever a picture is connected to an organic group - if I remove the picture from the group and look at it, by itself - the error disappears

I get the exact same error when going to any group that has an album created.

If I go to a group *without* albums (or pictures) related to it, the error does not occur.

No 'albums block' is ever shown. No albums or pictures are shown, ever, at the groups homepage. The pictures can only be reached because they are also promoted to the site front page.

The albums created from an organic group does not appear under the 'image galleries' vocabulary.

lennart’s picture

Whenever I have image.module enabled any accessing of any organic group will give the following error

warning: getimagesize(): Read error! in /customers/zensci.com/zensci.com/httpd.www/includes/image.inc on line 88.

This happens wheter or not any albums have been created in that particular group.

I have tried with the cvs versions. The problem is the same.

lennart’s picture

I tried the same on a windows box (above was on linux) - fresh install of everything. The result was very similar. I got this

warning: getimagesize(files): failed to open stream: Permission denied in C:\xampp\htdocs\dp\includes\image.inc on line 88.

RobRoy’s picture

On line 88 of image.inc in ver 4.6.1 I have an 'at symbol' before getimagesize and it works fine (the 'at symbol' suppressing any warnings). Do you have that same line?

lennart’s picture

Now it works for me.

I installed the album.module

the og readme does not mention this a necessary
" If you use the 'group albums' block, you must have folksonomy, and image.module enabled and configured."

lennart’s picture

Just to be clear: The problem does not relate to the, by me, earlier mentioned error messages ( solution here http://drupal.org/node/24157 ) - something else is at work.

Without album.module not 'album block'.

lennart’s picture

Should have said:

Without album.module --> no 'album block'.

sorry,
Lennart

moshe weitzman’s picture

Title:No links to og albums after creation» album block won't show

about to commit a fix

Anonymous’s picture

Anonymous’s picture

Anonymous’s picture

Anonymous’s picture

Anonymous’s picture

Anonymous’s picture

Anonymous’s picture

Status:Fixed» Closed (fixed)