I'm gettng the following errors after upgrading to the recent alpha release. Have tried the latest dev at the time of writing and get the same result.
Have tried with release versions of media, file_entity, and ctools as well as dev versions of all three modules. (Have not mixed versions).

Notice: Undefined index: op in ctools_export_ui->edit_form() (line 1057 of /sites/all/modules/ctools/plugins/export_ui/ctools_export_ui.class.php).
Notice: Undefined property: stdClass::$description in ctools_export_ui->edit_form() (line 1066 of /sites/all/modules/ctools/plugins/export_ui/ctools_export_ui.class.php).
Notice: Undefined property: stdClass::$export_type in ctools_export_ui->edit_form() (line 1089 of /sites/all/modules/ctools/plugins/export_ui/ctools_export_ui.class.php).
Notice: Undefined index: op in ctools_export_ui->edit_form() (line 1090 of /sites/all/modules/ctools/plugins/export_ui/ctools_export_ui.class.php).

In addition to these errors, all of my previously defined view modes have their checkboxes cleared.

Also, this may be related: now after uploading an image with plupload+media multiselect, the preview thumbnail's HTML is that of an unknown mime-type:
<img width="" height="" alt="" src="http://dev.com/sites/all/modules/media/images/icons/default/application-octet-stream.png" typeof="foaf:Image">


Dave Reid’s picture

Issue tags:+upgrade path
wamilton’s picture

Status:Active» Postponed (maintainer needs more info)
Issue tags:-upgrade path

Not upgrade path since this has to do with runtime notices after having upgraded and the upgrade itself doesn't fail.

This is however a regression.

@ezman: can you specify the version of the modules from which you are upgrading and the entities for which view modes configuration is lost? Ideally, the steps would be as simple as possible like "for any node type, change the teaser settings, upgrade file_entity and media from these versions to these other versions"

ezman’s picture

I was upgrading from:
media 7.x-2.0-unstable7+53-dev
file_entity 7.x-2.0-unstable7 (7.x-2.x-dev)

I went from those versions to the stable versions (I've been using dev versions during development of my site, but now it's nearing completion I'm trying to move to stable versions of the modules I'm using) and then after receiving the error messages I went from those stable (alpha1) versions to the dev versions to see if something had been fixed in dev, but the messages remained.
My images still display as before, by they way, so the data's still there somewhere.

I only have file displays configured for the Image type.

For each view mode (created with Entity View Modes module) in Image I see the error messages and all checkboxes are cleared.

For each view mode in Audio, Document, and Video (which are not configured) I don't see the error messages.

ezman’s picture

Status:Postponed (maintainer needs more info)» Active

(changing status after providing more info)

seanr’s picture

I get these notices too. In my case, I don't believe there was an upgrade involved (some other stuff was upgraded, but not those two). Versions here:

ctools 7.x-1.3
file_entity 7.x-2.0-unstable7+94-dev
media 7.x-2.0-alpha1

Any save of a manage file display page for an image (at least with a custom display via entity_view_mode) throws these notices. Everything works, otherwise.

info999’s picture

I've got same notices after some work with media.

ctools 7.x-1.3
file_entity 7.x-2.0-alpha2
media 7.x-2.0-alpha2

Thithi32’s picture

Same here

ctools 7.x-1.3
file-entity 7.x-2.0-alpha2+6-dev (2013-ago-30)
media 7.x-2.0-alpha2

noslokire’s picture

Same setup as #7, checkboxes on all Manage File Display pages are cleared, however site is still working somehow.

vijaycs85’s picture

I don't have media module at all. Just creating a ctool export plugin and getting
Notice: Undefined property: HttpResponseHeadersRule::$export_type in ctools_export_ui->edit_form() (line 1089 of /Applications/MAMP/htdocs/drupal-7/sites/all/modules/ctools/plugins/export_ui/ctools_export_ui.class.php).

May be we need to move this issue to ctool project?

seanr’s picture

That's a different error that I don't think is associated with this issue. I'd recommend starting a separate one.

ParisLiakos’s picture

Project:Media» File Entity (fieldable files)
Version:7.x-2.0-alpha1» 7.x-2.x-dev
Component:File entity» Code

manage file display is provided by file entity module

ParisLiakos’s picture

Issue summary:View changes

stripped personal info from paths

jetwodru’s picture

Exactly the same errors as 1 of my sites, however my another site is not in luck, totally broke, the errors also relate to CTools. I don't have Media module and totally Fresh Install, not upgrade, only File Entity 7.x-2.0-alpha3 + CTools 1.3 . I doubt File Entity is crashing with other modules and then triggering errors to CTools

Any outcome of the finding ? If not, I can't further install Media Module 2.0 which requires File Entity and need to think of Alternative solutions. Thanks

jetwodru’s picture

root cause found, caused by Openlayers_Views.module https://drupal.org/node/2156237 , how to resolve the problems if I want to use Openlayers_Views.module ?

samspinoy’s picture

I've made a quick patch for the Openlayers module. It basically adds an extra check to see if any Ctools plugins are defined.
It's probably not the correct way to solve this but I don't have the time to delve deeper into Openlayers.

samspinoy’s picture

new740 bytes
Test request sent.
[ View ]

Something went wrong with the patch, here is the correct version.

batje’s picture

Project:File Entity (fieldable files)» Openlayers
Status:Active» Needs review

As this is a patch against OpenLayers, let's move it there, so the patch can be applied.

Pol’s picture

Status:Needs review» Closed (cannot reproduce)

This patch is outdated.