Facebook like button disappeared after 10. july 2013 (the Like button required an absolute URL in the href parameter). What is the solution?

Comments

Chimos’s picture

StatusFileSize
new199.71 KB

The same for me, but I'm using version 7.x-2.2+3-dev.
I am using only 'Widget services' to show google, twitter and facebook like (tryed 'facebook share' and seems to work normally)
I hope somone can help,
Thanks in advance

fiftyz’s picture

Same problem here. We should change href to absolute URL but than will break between http and https. One solution will be to always put the http version of the url.

fiftyz’s picture

Assigned:nses» Unassigned

@nses Because you are asking "What is the solution?" I don't think you want to be assigned for this task. Correct me if I'm wrong.

rubencausyn’s picture

Version:7.x-2.3-beta1» 7.x-2.x-dev
Status:Active» Needs review
StatusFileSize
new580 bytes

I found the issue to be in the javascript facebook_like.js
attached patch should be applied to 7.x-2.x-dev

nses’s picture

Version:7.x-2.x-dev» 7.x-2.3-beta1
Assigned:Unassigned» nses
Status:Needs review» Fixed

Thx rubencausyn, patch works.

Simon Georges’s picture

Version:7.x-2.3-beta1» 7.x-2.x-dev
Assigned:nses» Unassigned
Status:Fixed» Reviewed & tested by the community
fiftyz’s picture

Status:Reviewed & tested by the community» Needs work

This solution path makes #1400724: Facebook Like popup window doesn't show up issue active aggain. A fix shoul be found here or there and maybe one of this issues should be marked as duplicate.

TheCrow’s picture

StatusFileSize
new588 bytes

The #4 could give problems with https websites, this is the correct patch, btw there is a problem for those who switches between http and https and the solution adopted in the previous issue mentioned in #7 by fiftyz doesn't work anymore, maybe we should add a control over the page linked, forcing the new https pages to be linked as the older http... what against that?

dwp’s picture

#8 patch from @TheCrow works for me. Thanks!

fcwilkinson’s picture

Status:Needs work» Reviewed & tested by the community

Thanks, TheCrow. The patch in #8 worked for me too.

astutonet’s picture

#8 works for me too. Tks.

Ether’s picture

Any timeline when the patch will be in dev version ?

gillesbailleux’s picture

#8 works for me too

SolomonGifford’s picture

Component:Miscellaneous» Code
Category:task» bug

Confirmed.

Simon Georges’s picture

Status:Reviewed & tested by the community» Fixed

Ok, since, everybody seems to confirm it, I've committed the patch to both 7.x-2.x and 6.x-2.x. Thanks!

Chimos’s picture

Sorry, does it mean it is already in 7x-2.2?
Or it is now in 7x-2x-dev and will be in the next 7x-2.3?

Thanks

Simon Georges’s picture

Hi
It means it's already in the 7.x-2.x-dev and will be in the next 7.x-2.3.

Chimos’s picture

Thanks!

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

ml89’s picture

Status:Closed (fixed)» Active
StatusFileSize
new25.15 KB

Hi,
I patched the module, but the Facebook Like Button doesn't appear.

Anyone else with this problem?

snaushads’s picture

is there any temporary workaround for this issue ? I have tried using 7.x-2.3 beta1 but the issue still persists...

snaushads’s picture

#8 patch from @TheCrow works. I just made the change in facebooklikes Js file and i can the like button is functional now.

deanflory’s picture

I too have Service links 7.x-2.3-beta1 installed (via update from previous dev version) and the facebook like still simply states "Error" instead of the like button with number bubble.

Applying the #8 patch to the latest dev (Jul 26) produces these results, stating that the it's already been applied, but I'm not getting a fix for the issue:

can't find file to patch at input line 3
Perhaps you should have used the -p or --strip option?
The text leading up to this was:
--------------------------
|--- js/facebook_like.js 2013-07-14 11:23:08.804362752 +0200
|+++ js/facebook_like.js 2013-07-14 10:21:43.802936700 +0200
--------------------------
File to patch: js/facebook_like.js
patching file js/facebook_like.js
Reversed (or previously applied) patch detected! Assume -R? [n]

So, something else appears to be causing problems, at least here on my install, though it was working a month or so ago.

muschpusch’s picture

Priority:Normal» Major

Ehm... this is wierd but when i revert this patch. FB like does actually work with this patch it doesn't! :/

dbrouard’s picture

Hi, it works to me with 7.x-2.3-beta1+3-dev

Simon Georges’s picture

Priority:Major» Normal

@muschpusch, could there be a conflict with other Facebook modules ?

muschpusch’s picture

I use the panels integration maybe it's related to that... Sorry no time for testing at the moment....

Andre-B’s picture

works with latest dev-2013-Oct-01

mengi’s picture

Works for me. Thanks for all the hard work!

Summit’s picture

Hi, Anyone can comment whether it is also working in 6.dev?
Thanks a lot in advance! greetings, Martijn

lfl’s picture

Just did a long overdue update to 7.x-2.3 and now it's not working. Looked at the js patch (#8) but, from the thread, it looks like this fix should have been incorporated by now. Running in 7.17. Thoughts anyone?

alfarider’s picture

Issue summary:View changes

not working ? any solution for this

mengi’s picture

this is working in the 2.x-dev version, issue should be closed(fixed)

k_ankur’s picture

7.2.x-dev version not working for me. Facing same issue.

k_ankur’s picture

I am facing this issue for facebook like as well as facebook share button. All other buttons are working fine.

k_ankur’s picture

Today I migrated my code from local to server. Now everything is working fine with 7.2.x-dev version. It seems the problem occurs on local only.

criz’s picture

Confirming bug using version 7.x-2.2. Update to latest 7.2.x-dev fixes issue.

Simon Georges’s picture

Status:Active» Fixed

If it's fixed in the -dev version, let's update the issue to reflect the status.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed - issue fixed for 2 weeks with no activity.

vibrasphere’s picture

Status:Closed (fixed)» Active
StatusFileSize
new189.39 KB

Dev not working.
a

fiftyz’s picture

Seems more a css styling problem...

vibrasphere’s picture

Tested on two separate sites, same.

fiftyz’s picture

Yes, but test on clean install because at my sites everything works properly. Maybe there is a css conflict from styles of some module you may have installed. Ofcorse, Im assuming that you are testing with a drupal core them not with a custom one...

vibrasphere’s picture

StatusFileSize
new85.25 KB

I'm testing on clean install with default Bartik theme. Why is this div and it's content are hidden? Maybe that's the issue? And I don't see no display: none property anywhere.
b

vibrasphere’s picture

Also now after adding service links as field to views I get error in red using latest dev for facebook like saying that URL must be absolute so how is this fixed?

vibrasphere’s picture

Okay. I did clean reinstall of everything. The Facebook like button and counter appears only in admin-end, in anonymous user end only counter appears and in both ends nothing is click-able, the like button is not click-able in admin-end for e.g.

UPDATE: Okay, actually it works only on Chrome, Firefox doesn't render the Like button for some reason?

vibrasphere’s picture

Status:Active» Fixed

Don't know what happened. Was debugging iframes CSS searching why Firefox is not rendering button, there was some border-collapse: collapse; set and I changed it to inherit and it fixed, but then I removed it again, cleared browsers cache and Firefox still shows the button and everything. So don't know. Works.

vibrasphere’s picture

Status:Fixed» Closed (fixed)