After installating the module Commerce_price_table, the admin panel breaks down.
I thought it was this module but after a clean install i tried to install the module path auto and token, and again de admin panels is broken.

And i get also this error after installing a module.

Warning: Illegal offset type in isset or empty in commerce_tax_type_load() (regel 108 van /var/www/commerce/profiles/commerce_kickstart/modules/commerce/modules/tax/commerce_tax.module).
Warning: Illegal offset type in isset or empty in commerce_tax_type_load() (regel 108 van /var/www/commerce/profiles/commerce_kickstart/modules/commerce/modules/tax/commerce_tax.module).
Warning: Illegal offset type in isset or empty in commerce_tax_type_load() (regel 108 van /var/www/commerce/profiles/commerce_kickstart/modules/commerce/modules/tax/commerce_tax.module).

Can someone help me?

Files: 

Comments

philpro’s picture

To recreate what we're both seeing, do a fresh install of kickstarter, go to the modules page and click 'submit'. After refresh most commerce modules are disabled as well as many core modules. If you try to enable and save again, you get the error below — the site generally implodes on itself and the only thing that loads on the page is the title and a few menu items and tabs. No body content. You cannot load anything —

FieldException: Attempt to create an instance of field commerce_line_items on bundle commerce_order that already has an instance of that field. in field_create_instance() (line 490 of /[...]/site/modules/field/field.crud.inc).

vaccinemedia’s picture

Just to confirm that this is happening on a fresh vm, fresh kickstart and simply visiting modules and submitting is giving the same error message as above with most of the modules disabling themselves.

Bronwyn Mc’s picture

I have this error too. I've installed this profile successfully just in the past few days. Today I did a fresh new install with the same steps, simple enough. But I received this error after using module page.

Bronwyn Mc’s picture

Update: I just did a fresh install with the Zip instead of the .tar and it's working again. If it matters, I'm running a Mac OS 10.7.3 and using Acquia Dev Desktop.

Spoke too soon. Went to add install a module and as soon as I save the configuration, the Commerce Modules were all disabled. Tried to re-enable, one by one and save but each time one or another was in turn disabled again.This happens as soon as any other newly installed module is enabled and "configuration" is clicked.

webremake’s picture

This is happening for me too on Webenabled virtual hosting with fresh Kickstart after visiting modules page and clicking Save configuration buttom.

Connie Chen’s picture

I have experienced the same problem too. Where is the best place to get help??

knitfreedom’s picture

I am having the same issue.

mikez93’s picture

Exact same issue here on clean install of kickstart 7.x-1.5.

Damien Tournoud’s picture

Status:Active» Needs review
StatusFileSize
new900 bytes

We are hitting a silly case of shared objects. We are tweaking the information generated by the update module so that it returns information that makes sense to the user, but in the process we are modifying an object that is going to be misinterpreted by the modules page. This bug in Drupal core results in all the modules directly required by Kickstart being disabled when you submit the module page. Ooops.

Here is a patch that solves this issue. After applying it (or disabling the update module) you can follow this procedure to re-enable all the standard modules:

  • Edit the profiles/commerce_kickstart/commerce_kickstart.info file and add hidden = FALSE at the bottom of it
  • Visit the module page (admin/modules) and re-submit it (no need to change anything)
  • Drupal will ask you to confirm to re-enable the modules
  • Your site will be healthy again
  • Remove the added line from profiles/commerce_kickstart/commerce_kickstart.info

I'm going to release a Kickstart 1.6 containing this fix shortly.

Bronwyn Mc’s picture

Patch works for me! Thanks!

Connie Chen’s picture

I am new to Drupal and Commerce Kickstart, would you please advise how to apply the patch or disable the update module?

davidmedinamx’s picture

Hi,

I have the same question than Connie Chen.

Where do I have to apply the patch?

I tried on 14 clean installations with commerce kickstart to activate new modules with the same error.

Could you explain how to fix that?

THANKS

Bronwyn Mc’s picture

I applied the patch within the profile folder at; (Sitename)/profiles/commerce_kickstart.

For more about how to apply patches see this page, Applying Patches in Drupal

davidmedinamx’s picture

Bronwyn Mc THANK YOU VERY MUCH

I don't know what I would have done it without your help.

I will still trying to create my own e-commerce site

Damien Tournoud’s picture

Assigned:Bestpoint» Unassigned
Status:Needs review» Fixed

Commerce Kickstart 1.6 has been released this morning.

Connie Chen’s picture

Version:7.x-1.5» 7.x-1.6

Thanks Damien! That's brilliant! I am happily adding new modules now.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

mahesh kataari’s picture

Hello Damien Tournoud,
After I placing hidden = false my site complete looks different. The theme look was disappear and now I am getting many issues.

Thanks.