I'm not sure if i've made an error installing this module, but as far as i can see (and after inspecting the code) there is no support for setups using the ckeditor standalone module, ie:
(i'm currently on version 7.x-1.6)

I've made a start adding support; i've managed to register the plugin, however when ckeditor loads the button is not available. I assume something must be failing in plugin.js, but i'm not sure what.

Heres the code to register the plugin:

function video_filter_ckeditor_plugin() {
    return array(
        'video_filter' => array(
            // Name of the plugin used to write it.
            'name' => 'video_filter',
            // Description of the plugin - it would be displayed in the plugins management section of profile settings.
            'desc' => t('Video Filter plugin'),
            // The full path to the CKEditor plugins directory, with the trailing slash.
            'path' => drupal_get_path('module', 'video_filter') . '/editors/ckeditor/',
            'buttons' => array(
                'button_name' => array(
                    'icon' => 'video_filter.png',
                    'label' => 'Video filter',

I'm happy to help with supplying a patch to add this, if you / somebody can help spot the problem?



VVS’s picture

For adding in standalone CKEditor see instruction in file: /sites/all/modules/video_filter/editors/ckeditor/README.txt

rooby’s picture

Title:Support for ckeditor standalone module» Update the readme for how to use with the new version of ckeditor
Category:feature» bug

I have followed the instructions and it doesn't seem to work.

The instructions seem to be for the older version of ckeditor, where you added buttons in a text field.
Now there is a fancy drag drop UI for adding buttons.

This worked for me (perhaps this can be added to the readme).

#1279042-2: Video Filter button not appearing in CKEditor

ttkaminski’s picture

new2.48 KB

Patch for updated instructions in README.txt based on #1279042-2: Video Filter button not appearing in CKEditor. Also updated the main video_filter README.txt to indicate where to find the ckeditor plugin.

Yaron Tal’s picture

Version:7.x-3.0» 7.x-3.x-dev
new2.43 KB

Since the ckeditor also has a hook_ckeditor_plugins() we could also implement that to make it even simpler.
I updated the readme (taking the patch by @ttkaminski as a basis) to reflect this change and added the hook to the module.
This way you can leave the plugin in the module and there is no need to hack/patch/modify other modules or libraries.

Yaron Tal’s picture

Status:Active» Needs review
new2.85 KB

Updated version of the patch to also reflect the change by @ttkaminski to the main readme file.

bibo’s picture

Title:Update the readme for how to use with the new version of ckeditor» Update the readme for how to use with the new version of ckeditor and implement hook: video_filter_ckeditor_plugin()
Status:Needs review» Reviewed & tested by the community

Thanks Yaron Tal, your patch in #5 worked perfectly. Ckeditor (4) now works as it should.

joep.hendrix’s picture

#5 Works fine.
Thanks all!

Please commit.


agileadam’s picture

The patch in #5 allowed me to add the video filter plugin and button to the standalone CKEditor (after a cache clear).
There is apparently an issue in Chrome; as of right now clicking the button doesn't do anything. #2335169: Reliance on showModalDialog breaks CKEditor plugin in Chrome

DamienMcKenna’s picture

new3.16 KB


DamienMcKenna’s picture

Status:Reviewed & tested by the community» Needs work

The button shows in the CKEditor settings page, but it doesn't show on the editor itself.

helmo’s picture

Status:Needs work» Needs review
new3.17 KB

The path was missing a '/' to start with. The ckeditor.api.php example also adds this.

I've updated the patch to use base_path() for this, per the example of the media_wysiwyg module. Then it also works for Drupal sites installed in a subdirectory.

MrPeanut’s picture

Patch from #11 applied cleanly, but I'm not seeing the button in "Available buttons" on my CKEditor profile (nor in the Plugins). Using CKEditor 7.x-1.16 (standalone).

kyletaylored’s picture

new3.16 KB

I had the same issue in #12. It seems adding base_path() doesn't link to the icon correctly. Once I removed it, the icon showed right up.


zviryatko’s picture

Btw, need to click on checkbox "Plugin to directly embed videos with the video filter module." in "Editor appearance" section.

MDJ Webdiensten’s picture

#13 Works for me

MrPeanut’s picture

#13 works for me as well. Thanks!

kyletaylored’s picture

Status:Needs review» Reviewed & tested by the community

Seems appropriate now.

DamienMcKenna’s picture

blackdog’s picture

Status:Reviewed & tested by the community» Closed (fixed)

Committed #13