Hi, at start I not sure it's Internationalization Views related. I use i18n beta7 (cause beta8 is buggy) latest Internationalization Views dev version, token 7.x-1.0-beta2, link 7.x-1.0-alpha3. But since views translation option cause this bug - I think it is Internationalization Views fault.

Lets reproduce this bug, create a view - block for example.

As a format we will use fields (Unformatted list).
1. Now lets add Content: Title field (without label) with checked Link this field to the original piece of content.
2. Add Content: Body field (without label) with checked Exclude from display.
3. Add Content: Link field. Uncheck Label and in Rewrite results menu check Rewrite the output of this field and put there [body]. Check Output this field as a link and put there [body].
4. Lets add Content: Comment count field (without label) with checked Exclude from display. Check Format plural in Singular form put 1 comment, in Plural form put @count comments, in Prefix put (, in Suffix put ).
5. Add another Content: Link field. Uncheck Label and in Rewrite results check Rewrite the output of this field and put there Read more... [comment_count]. Check Output this field as a link and put there [comment_count].

Click save. Now Translate the view - change title for example and translate Read more... [comment_count] under default field:node:view_node:alter:text. Change language to see the bug.

There is translated "Read more... [comment_count]" - as a body text link.

Comments

spamator12’s picture

Yeaa I have this error. To bad cause this block output is very nice (linked body).

benjifisher’s picture

Title:[body] link translation error» Plural forms are not translated
Priority:Major» Normal

I think this problem is more general than just [body] links, so I am changing the title. I think we are seeing the same problem; if not, then I apologize.