Enkel och kraftfull Drupal 7

Vi är stolta över att presentera vårt bästa verk hittils – Drupal 7, den lättanvända och kraftfulla publiceringsplattformen för att bygga i princip vilken sajt som helst: från bloggar och microsajter till kollaborativa sociala commynitys.

Börja med Drupal 7

Använder Drupal 7:

Examiner.com Chicago Public Media Drupal Gardens SubHubLite iQmetrix Stefan Sagmeister Voxel Ipswich Brewery Left-click

Lättare att använda

Ett omarbetat administrationsgränssnitt gör dina dagliga uppgifter lättare att utföra. Många förbättringar har lagts till för sajtbyggare och redaktörer

Mer flexibelt

Definera din egen innehållsstruktur och lägg till egna fält på innehåll, användare, kommentarer och mer. Bygg ut din sajt med någon av de 800 moduler som finns tillgängliga för Drupal 7.

Mer skalbart

Din sajt på Drupal 7 blir snabb, responsiv och kan hantera enorm trafik tack vare förbättrad Javascript- och CSS-optimering, bättre caching med mera.

Öppen källkod

Kom för mjukvaran, stanna för gemenskapen. Tusentals smarta och produktiva människor arbetar ihop för att ständigt förbättra Drupal, moduler, teman och distributioner.

Ta en guidad tur

Läs mer

Kom igång med uppdaterad dokumentation för Drupal 7

Fler ämnen i dokumentationen online.

Features

Flexibelt innehåll

Definera egna fält som kan användas över innehållstyper, användare, kommentarer, termer och andra entiteter. Lagra datan för fälten i SQL, NoSQL, eller använd extern lagring.

Bättre utseendeanpassning

Kontrollera exakt vad som visas vart på skärmen med ett nytt API för rendering och några riktigt radikala altereringsmöjligheter. Den nya RDF modulen tillhandahåller semantisk markup.

Tillgängligt

Administrationsvyer är mycket enklare att komma åt. Många förbättringar i front-end gör det enklare för dig att bygga åtkomliga sajter.

Bilder och filer

Att lägga till bilder till innehåll är nu inbyggt. Generera olika versioner av tumnaglar, förhandsvisningar och andra bildstilar. Privat filhantering kan nu ske sida vid sida med publika filer.

Automatiserad testning av kod

Ett nytt ramverk med över 30,000 automatiserade tester för löpande integrationstestning av alla patchar till kärnan och tillägsmoduler.

Bättre databasstöd

Ett nytt abstraktionslager för databasen ger inbyggt stöd för SQLite, MySQL/MariaDB och PostgreSQL. Installera tilläggsmoduler för att använda MS SQL Server, Oracle, med flera.

Bättre distributionsstöd

Använd installationsprofiler för att disitibuera din anpassade Drupal-produkt. Ett nytt API och exporterbar konfiguration låter dig spara ner fler inställningar i kod.

Utöka

Tack vare den stora insatsen från communityt så finns fler än 800 moduler tillgängliga eller under aktiv utveckling för Drupal 7. Bland dem finns Views, Pathauto, och WYSIWYG, med fler på väg varje dag.

Sajter på Drupal 7

Drupal 7 används redan av hundratals sajter. Några exempel inkluderar:

Kravspecifikation

För att installera Drupal 7 behöver du:

  • Webbserver: Apache (rekommenderad), Nginx, Lighttpd, eller Microsoft IIS
  • Databas: MySQL 5.0.15 eller senare, PostgreSQL 8.3 eller senare, eller SQLite 3.x
  • PHP: 5.2.4 eller senare
  • Minne: 32 MB (En sajt med ett antal vanliga moduler aktiverade kan kräva 64 MB minne eller mer.)

Mer om kravspecifikationer.