Prijateljski i moćan: Drupal 7

Ponosni smo da Vam predstavimo naš najbolji proizvod do sad – Drupal 7, prijateljska i moćna platforma za upravljanje sadržajem i izradu raznih vrsta sajtova: od blogova i mikro sajtova do društvenih zajednica.

Počnite sa Drupalom 7

Drupal 7 pokreće:

Examiner.com Chicago Public Media Drupal Gardens SubHubLite iQmetrix Stefan Sagmeister Voxel Ipswich Brewery Left-click

Lakši za korišćenje

Potpuno prerađeno administratorsko okruženje Vam omogućava da lakše izađete na kraj sa svakodnevnim zadacima. Dodata su mnoga unapređenja, naročito za konstruktore sajtova i administratore sadržaja.

Fleksibilniji

Sami osmislite strukturu sadržaja i dodajte sopstvena polja za sadržaj, korisnike, komentare, itd. Proširite svoj sajt sa više od 800 modula koji su već dostupni za Drupal 7

Skalabilniji

Vaš Drupal 7 sajt će biti brži, imaće brži odziv i lako će izaći na kraj sa velikom količinom saobraćaja zahvaljujući unapređenoj JavaScript i CSS optimizaciji, boljem keširanju i drugo.

Otvoreni kod

Dođite po softver, ostanite zbog zajednice. Hiljade pametnih i produktivnih ljudi rade zajedno da konstantno unaprede Drupal, module, teme i distribucije.

Krenite u obilazak

Saznajte više

Krenite sa ažuriranom dokumentacijom za Drupal 7

Više tema u dokumentaciji na Internetu.

Mogućnosti

Fleksibilan sadržaj

Definišite sopstvena polja koja mogu biti upotrebljena duž tipova sadržaja, korisnika, komentara, kategorija i drugih entiteta. Čuvajte podatke za ova polja u SQL-u, NoSQL, ili koristite daljinsko skladištenje.

Bolje temiranje

Kontrolišite šta i gde se prikazuje na ekranu sa novim Render API-jem uz pojedine radikalne izmene za hook-ove. Novi RDF modul pruža semantičko web označavanje.

Dostupnost

Administratorski deo je sada daleko pristupačniji. Mnoga vizuelna poboljšanja olakšavaju Vam izradu visokodostupnih sajtova.

Slike i fajlovi

Dodavanje slika u sadržaj je sada ugrađeno. Napravite različite verzije za sličice, preglede i druge stilove za slike. Rukovanje privatnim fajlovima je sada moguće zajedno sa javnim fajlovima.

Automatsko testiranje koda

Novi automatizovani radni okvir za testiranje sa preko 30.000 ugrađenih testova omogućava kontinuinirano testiranje integracije svih zakrpa Drupalovog jezgra i pratećih modula

Poboljšana podrška za baze podataka

Novi API za baze podataka podržava SQLite, MySQL/MariaDB, i PostgreSQL. Instalirajte dodatne module da biste koristili MS SQL Server, Oracle i tako dalje.

Bolja podrška za distribucije

Koristite instalacione profile da biste distribuirali sopstveni Drupal proizvod. Novi API i konfiguracije koje mogu da se izvezu Vam omogućuju da snimite podešavanja u kodu.

Proširenja

Zahvaljujući velikom naporu zajednice, na raspolaganju je ili se aktivno razvijaju za Drupal 7 preko 800 modula, uključujući Views, Pathauto, i WYSIWYG, i svakim danom ih je sve više.

Pogledajte Drupal 7 na delu

Na stotine sajtova već koriste Drupal 7. Neki od primera:

Zahtevi

Da biste instairali Drupal 7, potrebno Vam je:

  • Veb server: Apache (preporučeno), Nginx, Lighttpd, ili Microsoft IIS
  • Baza podataka: MySQL 5.0.15 ili noviji, PostgreSQL 8.3 ili noviji ili SQLite 3.x
  • PHP: 5.2.4 ili noviji
  • Memorija: 32MB (Sajt sa brojnim uobičajenim modulima može zahtevati 64 MB memorije ili više.)

Više informacija o zahtevima.