Zmogljiv in enostaven: Drupal 7

S ponosom vam predstavljamo naš najboljši izdelek do sedaj – Drupal 7, uporabniku prijazna in zmogljiva platforma za upravljanje z vsebinami, namenjena izdelavi skoraj vseh vrst spletnih mest: od blogov in mikro-strani do velikih spletnih skupnosti.

Spoznajte Drupal 7

Drupal 7 poganja:

Examiner.com Chicago Public Media Drupal Gardens SubHubLite iQmetrix Stefan Sagmeister Voxel Ipswich Brewery Left-click

Enostavnejša uporaba

Popolnoma prenovljen skrbniški vmesnik vam omogoča lažji dostop in hitrejšo izvedbo vsakodnevnih opravil. Dodanih je veliko izboljšav namenjenih izdelovalcem strani in urednikom vsebin.

Večja fleksibilnost

Samostojno določite stukturo vsebini ter dodajte poljubna polja vsebinam, uporabnikom, komentarjem. Nadgradite vaše spletno mesto z enim izmed 800 modulov, ki so že na voljo za Drupal 7

Večja nadgradljivost

Vaše Drupal 7 spletno mesto bo hitro, odzivno in sposobno opraviti z velikimi obremenitvami zahvaljujoč izboljšani JS in CSS optimizaciji, boljšemu predpomnilniku in ostalim izboljšavam.

Odprta koda

Pridi zaradi CMS-ja, ostani zaradi skupnosti. Na tisoče produktivnih in talentiranih posameznikov skupaj neprestano izboljšuje Drupal, module, teme in distribucije.

Oglejte si predstavitev

Izvedite več

Začnite s posodobljeno dokumentacijo za Drupal 7:

Za več informacij je na voljo spletna dokumentacija.

Lastnosti

Fleksibilne vsebine

Določite poljubna vnosna polja, ki jih lahko uporabite za različne tipe vsebin, uporabnike, komentarje, izraze in druge entitete. Vsebino teh polj lahko hranite v SQL-u, NoSQL-u’, ali oddaljeni pomnilniški napravi.

Teme

Imejte popoln nadzor nad prikazom s pomočjo novega sistema za prikaz vsebin (Render API) in nekaj resnično radikalnimi "alter hook-i". RDF modul pa bo poskrbel za semantično označevanje.

Dostopnost

Skrbniški del je sedaj mnogo bolj dostopen. Nove izboljšave čelnega dela sistema, bodo olajšale gradnjo lahko dostopnih spletnih mest.

Slike in datoteke

Podpora za dodajanje fotografij je sedaj že vključena. Za vaše fotografije generirajte predoglede različnih velikosti in stilov. Poleg tega je sedaj poleg javnega, na voljo tudi zasebno hranjenje datotek.

Samodejno testiranje kode

Novo avtomatizirano testirno programsko ogrodje z več kot 30.000 vgrajenimi preizkusi omogoča neprekinjeno preizkušanje vseh programskih popravkov Drupal jedra in modulov.

Boljša podpora podakovnih baz

Nova raven za povezavo s podatkovnimi bazami nudi vgrajeno podporo za SQLite, MySQL/MariaDB in PostgreSQL. Za podporo MS SQL Server, Oracle ter drugih podatkovnih baz so na voljo dodatni moduli.

Boljša podpora distribucij

Distribuirajte svojo različico Drupala s pomočjo namestitvenih profilov. S pomočjo novegaAPI-ja lahko v obliki kode shranite še več nastavitev,

Nadgradnja

Zahvaljujoč odličnemu delu skupnosti je za Drupal 7 na voljo že več kot 800 modulov. Med drugimi tudi: Views, Pathauto in WYSIWYG’, katerim se vsak dan pridružujejo novi.

Poglej Drupal 7 v živo

Drupal 7 že poganja na stotine strani. Na primer:

Zahteve

Da bi namestili Drupal 7 boste potrebovali:

  • Spletni Strežnik: Apache (priporoceno), Nginx, Lighttpd, ali Microsoft IIS
  • Podatkovno bazo: MySQL 5.0.15 ali novejšo, PostgreSQL 8.3 ali novejšo, ali SQLite 3.x
  • PHP: 5.2.4 ali novejši
  • Pomnilnik: 32MB (Spletno mesto z več omogočenimi moduli bo lahko potrebovalo 64M ali več pomnjilnika.)

Več o zahtevah.