Ușor de folosit și puternic: Drupal 7

Suntem onorați să vă putem prezenta cel mai bun proiect al nostru de până acum – Drupal 7, platforma de administrare de conținut, ușor de utilizat și puternică, vă ajută să construiți aproape orice fel de sit web: de la bloguri și micro-situri până la comunități de socializare si colaborare.

Începe să folosești Drupal 7

Rulează pe Drupal 7:

Examiner.com Chicago Public Media Drupal Gardens SubHubLite iQmetrix Stefan Sagmeister Voxel Ipswich Brewery Left-click

Mai ușor de folosit

Interfața de administrare refăcută în totalitate facilitează îndeplinirea sarcinilor zilnice. Au fost adăugate multe îmbunătățiri în special pentru cei ce construiesc situri web și pentru editori de conținut.

Mai flexibil

Acum îți poți defini propria structură de conținut și poți adăuga câmpuri custom modulelor de continut, utilizatorilor, comentariilor și nu numai. Extinde situl cu unul din cele peste 800 de module deja disponibile pentru Drupal 7.

Mai scalabil

Situl tău construit cu Drupal 7 va fi mai rapid, mai prompt și va putea suporta un trafic sporit datorită codului JavaScript îmbunătățit, optimizărilor CSS, a caching-ului mai bun și nu numai.

Open source

Vino pentru software, rămâi pentru comunitate. Mii de oameni inteligenți și productivi lucrează împreună pentru a îmbunătăți în mod continuu platforma Drupal, modulele, temele și distribuțiile.

Fă un tur virtual

Află mai multe

Începe să folosești documentație actualizată pentru Drupal 7:

Mai multe teme abordate în documentația online.

Caracteristici

Conținut flexibil

Definește câmpurile custom care pot fi folosite cu diferite tipuri de conținut, utilizatori, comentarii, termeni și alte entități. Stochează datele pentru aceste câmpuri în SQL, NoSQL sau folosește stocarea la distanță.

Creare de teme simplificată

Controlează cu exactitate ce apare pe ecran cu noul Render API și cateva alter hooks cu adevarat avansate. Noul modul RDF oferă markup web semantic.

Accesibil

Ferestrele de administrare sunt mult mai accesibile acum. Mulțimea de îmbunătățiri din front-end vă ajută să construiți situri web foarte accesibile.

Imagini și fișiere

Adăugarea de imagini pentru conținut este, acum, o funcție încorporată. Generează diferite versiuni pentru miniaturi, previzualizări și alte stiluri pentru imagine. Manevrarea de fișiere private poate fi folosită acum împreună cu fișierele publice.

Testarea automatizată a codului

Un nou cadru automatizat de testare cu peste 30.000 de teste încorporate permite testarea integrată continuă a tuturor retușărilor aplicate nucleului Drupal și a modulelor create de membrii comunității.

Un mai bun suport pentru baze de date

Un nou layer de baze de date îmbunătățește suportul out-of-the-box pentru SQLite, MySQL/MariaDB și PostgreSQL. Instalează modulele create de membrii comunității pentru a utiliza MS SQL Server, Oracle și multe altele.

Suport mai bun pentru distribuție

Folosiți profilele de instalare pentru a distribui produsul tău Drupal. Un API nou și configurații portabile permit codului să cuprindă mai multe setări.

Extindere

Grație efortului întregii comunități, peste 800 de module pentru Drupal 7 sunt disponibile sau în curs de dezvoltare, inclusiv Views, Pathauto și WYSIWYG, cel puțin unul fiind lansat în fiecare zi.

Vezi Drupal 7 în acțiune

Drupal 7 este deja folosit de sute de situri web. Iată câteva exemple:

Cerințe

Pentru a instala Drupal 7, aveți nevoie de:

  • Server web: Apache (recomandat), Nginx, Lighttpd sau Microsoft IIS
  • Bază de date: MySQL 5.0.15 sau o versiune superioară, PostgreSQL 8.3 sau o versiune superioară, sau SQLite 3.x
  • PHP: 5.2.4 sau o versiune superioară
  • Memorie: 32MB (Un sit cu module active, utilizate în mod regulat, necesită o memorie de cel puțin 64 MB.)

Mai multe informații legate de cerințe.