Gebruiksvriendelijk en krachtig: Drupal 7

Trots tonen wij u ons beste werk ooit: Drupal 7, het gebruiksvriendelijke en krachtige content management platform voor het bouwen van bijna ieder soort website: van blogs en micro-sites tot sociale communities.

Aan de slag met Drupal 7

Draait op Drupal 7:

Examiner.com Chicago Public Media Drupal Gardens SubHubLite iQmetrix Stefan Sagmeister Voxel Ipswich Brewery Left-click

Eenvoudiger in gebruik

Een geheel opnieuw ontworpen beheerinterface maakt het vinden en uitvoeren van uw dagelijkse taken eenvoudiger. Vele verbeteringen zijn toegevoegd speciaal voor websitebouwers en redacties.

Flexibeler

Definieer de structuur van de inhoud en voeg naar behoefte data-velden toe aan inhoudstypen, gebruikers, reacties en meer. Breid uw website uit met een van de inmiddels 800 beschikbare modules.

Beter schaalbaar

Met Drupal 7 reageert uw website snel en kan grote hoeveelheden bezoek aan dankzij verbeterde optimalisatie van JavaScript en CSS, betere caching, en meer.

Open source

Come for the software, stay for the community. Duizenden slimme en productieve mensen werken samen aan de voortdurende verbetering van Drupal, modules, thema's en distributies.

Kijk rond

Meer informatie

Ga aan de slag met actuele documentatie voor Drupal 7:

Meer onderwerpen in de online documentatie.

Eigenschappen

Flexibele content

Definieer naar behoefte data-velden die kunnen worden gedeeld door inhoudstypen, gebruikers, reacties, termen en andere entiteiten. Bewaar de data voor deze velden in SQL, NoSQL, of gebruik remote storage.

Betere theming

Bepaal exact wat waar op het scherm wordt getoond met de nieuwe Render API, en enkele speciale 'alter hooks' De nieuwe RDF-module levert markup voor het Semantische Web.

Toegankelijk

Beheerschermen zijn nu veel beter toegankelijk. Door de vele verbeteringen van de front-end kunt u eenvoudiger goed toegankelijke website bouwen.

Afbeeldingen en bestanden

Het toevoegen van afbeeldingen aan de inhoud is nu ingebouwd. Genereer verschillende versies voor thumbnails, previews en andere afbeeldingsstijlen. Publieke en privé-velden kunnen nu naast elkaar worden gebruikt.

Geautomatiseerde softwaretests

Een nieuw geautomatiseerd testraamwerk met meer dan 30.000 ingebouwde tests zorgt voor voortdurende integratietests van alle Drupal-core patches en uitbreidingsmodules.

Verbeterde databaseondersteuning

Een nieuwe database-laag levert ingebouwde ondersteuning voor SQLite, MySQL/MariaDB, en PostgreSQL. Met uitbreidingsmodules kunt u MS SQL Server, Oracle en meer gebruiken.

Betere ondersteuning van distributies

Gebruik installatieprofielen om uw eigen product op basis van Drupal te distribueren. Met een nieuwe API en exporteerbare instellingen kunt u instellingen in PHP-code vastleggen.

Uitbreiden

Dankzij een gezamenlijke inspanning van de Drupalgemeenschap zijn er al meer dan 800 modules voor Drupal 7 beschikbaar of in ontwikkeling, waaronder Views, Pathauto, en WYSIWYG. Elke dag komen er meer bij.

Bekijk Drupal 7 in actie

Drupal 7 is al in gebruik op honderden websites. Een paar voorbeelden:

Systeemvereisten

Om Drupal 7 te installeren heeft u het volgende nodig:

  • Webserver: Apache (aanbevolen), Nginx, Lighttpd, of Microsoft IIS
  • Database: MySQL 5.0.15 en hoger, PostgreSQL 8.3 en hoger, of SQLite 3.x
  • PHP: 5.2.4 en hoger
  • Geheugen: 32MB (Een website met een aantal veelgebruikte uitbreidingsmodules kan 64 MB of meer nodig hebben.)

Meer informatie over systeemvereisten.