Vennlig og kraftig: Drupal 7

Vi er stolte av å presentere vårt beste arbeid hittil – Drupal 7, en vennlig og kraftig publiseringsplattform som kan brukes til å bygge nesten alle slags nettsteder: fra blogger og mikronettsteder til sosiale fellesskap.

Kom i gang med Drupal 7

Kjører på Drupal 7:

Examiner.com Chicago Public Media Drupal Gardens SubHubLite iQmetrix Stefan Sagmeister Voxel Ipswich Brewery Left-click

Enklere å bruke

Et helt nytt administrativt grensesnitt gjør det enklere å løse de daglige oppgavene dine. Det er lagt inn mange forbedringer spesielt beregnet på nettstedsadministratorer og redaktører.

Mer fleksibel

Bestem din egen innholdsstruktur og legg til egendefinerte felt for innhold, brukere, kommentarer, med mer. Utvid nettstedet med en av over 800 moduler som allerede er tilgjengelige for Drupal 7.

Mer skalerbar

Drupal 7-nettstedet ditt vil være raskt og i stand til å håndtere store trafikkvolum takket være bedre JavaScript- og CSS-optimalisering, bedre mellomlagring, med mer.

Åpen kildekode

«Come for the software, stay for the community.» Tusenvis av smarte og produktive mennesker arbeider sammen for kontinuerlig forbedring av Drupal, moduler, utseendemaler og distribusjoner.

Omvisning

Lær mer

Kom i gang med oppdatert dokumentasjon for Drupal 7 (på engelsk):

Flere emner i online-dokumentasjonen.

Funksjonalitet

Fleksibelt innhold

Opprett egendefinerte felt som kan brukes på tvers av innholdstyper, brukere, kommentarer, termer og andre entititer. Lagre dataene i SQL, NoSQL eller bruk ekstern lagring

Bedre utseendehåndtering

Bestem nøyaktig hva som vises hvor på skjermen med det nye «Render» API-et, og noen riktige radikale endringsmuligheter. Den nye RDF-modulen leverer semantisk markering.

Tilgjengelig

Administrasjonssidene er nå mye mer tilgjengelige. Mange forbedringer i grensesnittet gjør det enklere for deg å bygge nettsted som er tilgjengelige for brukere med forskjellige behov.

Bilder og filer

Å legge bilder til innhold er nå innebygd. Opprett forskjellige versjoner av miniatyrbilder, forhåndsvisning og andre bildestiler. Private og offentlige filer kan nå brukes samtidig.

Automatisert testing av koden

Et nytt automatisert test-rammeverk med over 30.000 innebygde tester gjør det mulig å gjøre kontinuerlig integrasjonstesting av alle patcher til Drupal-kjernen og tilleggsmoduler.

Forbedret database-støtte

Et nytt databaselag med innebygd støtte for SQLite, MySQL/MariaDB og PostgreSQL. Installer tilleggsmoduler for å bruke MS SQL Server, Oracle, med mer.

Bedre støtte for distribusjon

Bruk installasjonsprofiler for å distribuere ditt Drupal-baserte produkt. Et nytt API og eksporterbare konfigurasjoner gjør det mulig å lagre flere av innstillingene i kode.

Utvid

Takket være innsatsen fra fellesskapet er mer enn 800 moduler tilgjengelig eller under aktiv utvikling for Drupal 7, inkludert Views, Pathauto, and WYSIWYG, og flere kommer hver dag.

Se Drupal 7 i bruk

Drupal 7 er allerede i bruk på hundrevis av nettsteder, for eksempel:

Systemkrav

For å installere Drupal 7 trenger du:

  • Vevtjener: Apache (anbefalt), Nginx, Lighttpd eller Microsoft IIS
  • Database: MySQL 5.0.15 eller nyere, PostgreSQL 8.3 eller nyere, eller SQLite 3.x
  • PHP: 5.2.4 eller nyere
  • Minne: 32MB (Et nettsted som bruker en del av de vanligste tilleggsmodulene kan kreve 64MB eller mer.)

Mer informasjon om systemkrav.