Barátságos és hatékony: Drupal 7

Büszkén mutathatjuk be eddigi legjobb munkánkat, a Drupal 7-et. Ez a barátságos és sokoldalú tartalomkezelő rendszer szinte bármilyen webhely számára megfelelő választás, kezdve a blogoktól, a portálokon át, az együttműködésen alapuló társadalmi közösségekig.

Ismerkedés a Drupal 7-tel

Drupal 7 hajtja:

Examiner.com Chicago Public Media Drupal Gardens SubHubLite iQmetrix Stefan Sagmeister Voxel Ipswich Brewery Left-click

Könnyebben használható

A teljesen átalakított adminsztrációs felület megkönnyíti a napi feladatok elérését és elvégzését. Sok fejlesztés történt kifejezetten a webhelyépítők és a tartalomszerkesztők érdekében.

Sokkal rugalmasabb

Létrehozható, egyéni mezőkkel bővíthető, saját szerkezetű tartalmak, felhasználók, hozzászólások. A webhely tovább bővíthető a Drupal 7-hez már most elérhető, több mint 800 modullal.

Jobban skálázható

A Drupal 7 webhely elődjeinel gyorsabb és rövidebb válaszidővel rendelkezik. Hatalmas adatforgalommal képes megbirkózni a jobb JavaScript-kezelésnek, CSS-optimalizációnak, hatékonyabb gyorstárazásnak és a feladatmegosztásra felkészített felépítésének köszönhetően.

Nyilt forráskódú

Gyere a szoftverért, maradj a közösségért! Több ezer okos és termelékeny ember dolgozik együtt folyamatosan a Drupal modulok, sminkek és terjesztések javításán.

Ismerkedés

Bővebben

Érdemes a Drupal 7 frissített dokumentációjával kezdeni:

Még több téma elérhető a kézikönyvben.

Lehetőségek

Rugalmas tartalomkezelés

Lehetőség van egyedi mezők létrehozására, melyek használhatóak minden tartalomtípushoz, a felhasználókhoz, a hozzászólásokhoz, a szótárakhoz. A mezők adatai SQL vagy NoSQL adatábizisokban is tárolhatók.

Jobb sminkelhetőség

Az új Render API és néhány radikális módosító kampó (hook) segítségével könnyedén felügyelhető, hogy mi hol jelenjen meg a képernyőn. Az új RDF modul a szemantikus web képességeivel ruházza fel a rendszert.

Akadálymentesítés

Most már az adminisztrációs képernyők is könnyebben használhatók a nehézségekkel élők számára. Rengeteg fejlesztés történt annak érdekében, hogy könnyebb legyen létrehozni akadálymentes webhelyeket.

Képek és fájlok

A képkezelés mostantól beépített funkció. Bélyegképek, előnézetek és egyéb képstílusok különböző változatai hozhatóak létre. A rendszer egyszerre képes kezelni a rejtett és a mindenki által elérhető fájlokat is.

Automatizált kódteszteklés

A több, mint 30.000 beépített teszttel érkező automatikus tesztrendszer lehetővé teszi a Drupal alaprendszer javításainak és közösség által karbantartott moduljának folyamatos és alapos tesztelését.

Még több adatbázis támogatása

Az új adatbázisréteg önmagában támogatja az SQLite, a MySQL/MariaDB és a PostgreSQL adatbázisokat. Külső modulokkal elérhetővé válhatnak az MS SQL Server, Oracle és egyéb adatbázis-kiszolgálók is.

A terjesztés hatékonyabb támogatása

A telepítési pofilok segítségével terjeszthetőek az egyedi Drupal-alapú termékek. Az új API még könnyebbé teszi a terjesztések készítést, lehetővé teszi az beállítások telepítő kódba helyezését is.

Bővítés

Köszönhetően a nagyszerű közösség erőfeszítéseinek, több mint 800 modul érhető el vagy áll fejlesztés alatt a Drupal 7-hez, beleértve a Views, Pathauto és a WYSIWYG modulokat. Ez a szám napról napra nő.

A Drupal 7 működés közben

A Drupal 7-et már most több száz webhely használja. Néhány példa:

Követelmények

A Drupal 7 telepítéséhez a következőkre van szükség

  • Webszerver: Apache (ajánlott), Nginx, Lighttpd, vagy Microsoft IIS
  • Adatbázis: MySQL 5.0.15 vagy magasabb verzió, PostgreSQL 8.3 vagy magasabb verzió, SQLite 3.x ága
  • PHP: 5.2.4 vagy magasabb verzió
  • Memória: 32MB (A leggyakrabban használt modulok bekapcsolásával a webhelynek 64 MB, vagy ennél több memóriára lehet szüksége.)

További információk a rendszerkövetelményekről.